Tulosta
Patria6x6
Patria 6x6

Suomi ja Latvia ovat yhdessä Patrian kanssa allekirjoittaneet puitesopimuksen yhteisen 6x6-panssariajoneuvojärjestelmän tuotantovaiheen hallinnasta. Tämän sopimuksen puitteissa hankkeen osapuolet voivat yhteisesti hallita hankintoja sekä saavuttaa ohjelman kokonaishankintojen laajuudesta teknistä ja taloudellista hyötyä. 

Patria-Latvia-Finland
Sopimuksen allekirjoittivat Latvian puolustusministeri Artis Pabriks, Suomen puolustusministeri Antti Kaikkonen, Patrian toimitusjohtaja Esa Rautalinko ja Patrian Land-liiketoiminnan johtaja Jussi Järvinen.

Samaan aikaan Latvia ja Patria allekirjoittivat toimitussopimuksen, joka käsittää yli 200 miehistönkuljetukseen tarkoitettua 6x6-ajoneuvoa, jotka on kehitetty yhteistyöohjelmassa mukaan lukien niiden tuki- ja koulutusjärjestelmät. Ajoneuvotoimitukset tapahtuvat vuosina 2021-2029. 

Suomi ja Patria puolestaan allekirjoittivat aiesopimuksen Suomen tulevasta sarjatoimituksista.

Ohjelma on avoin muille maille osallistujamaiden yhteisellä suostumuksella. Yleisesti ottaen tämä yhteinen ajoneuvojärjestelmä parantaa osallistujamaiden maavoimien liikkuvuutta, kustannustehokkuutta, yhteistoimintakykyä sekä ylläpitokykyä.

”6x6-ajoneuvojen sarjavalmistuksen aloitus on meille merkittävä virstanpylväs, ja me Patrialla olemme ylpeitä siitä, kun saamme tuoda esiin osaamistamme yhteisessä ohjelmassa, joka on osallistujamaiden kannalta erittäin kustannustehokas ratkaisu. Uskomme, että tämä kiinnostaa myös muita maita, jotka haluavat kehittää maavoimiensa liikkuvuutta”, Patrian toimitusjohtaja Esa Rautalinko toteaa.

”Patria 6x6 -ajoneuvo on huippuluokan tuote, jossa yhdistyvät erinomainen maastoliikkuvuus ja helppokäyttöisyys. Pitkä elinkaari ja tehokas ylläpidettävyys tekevät siitä erittäin kustannustehokkaan. Se sopeutuu useisiin tehtäviin ja on erittäin muuntautumiskykyinen tulevaisuuden tarpeisiin. Mielestämme Patria 6x6 on yksinkertaisesti tähän tarkoitukseen markkinoiden paras. Patrialla on myös kyky luoda tuotanto- ja ylläpitovalmiudet varmistaen samalla huoltovarmuutta”, sanoo Patrian Land-liiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Järvinen.

Patria 6x6 -ajoneuvossa yhdistyvät kaikki Patria XA- ja AMV-ajoneuvojen testatut ominaisuudet. Se on yksinkertaistettu, luotettava ja suunniteltu vastaamaan asiakkaiden korkeimpia vaatimuksia. Sen huippuluokan maastoliikkuvuuden takaavat tehokas voimayksikkö ja Patria AMV -ajoneuvosta tuttu itsenäinen jousitus. Tilavan sisätilan ja tarkoin suunnitellun käytettävyyden ansiosta ajoneuvoa on helppo käyttää ja kouluttaa.

Lisätietoja:

Jussi Järvinen, liiketoimintajohtaja, Land-liiketoiminta, Patria, p. 040 869 6625, [email protected] 

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen, lentokoulutuksen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Patria tarjoaa kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaa kehittämistä sekä tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluita ilmailu- ja puolustusalan toimijoille. Patrian missiona on olla asiakkailleen tae toimintavarmuudesta, ja visiona on olla #1 kumppani kriittisissä toiminnoissa maalla, merellä ja ilmassa. Toimipisteitä on Suomen lisäksi muun muassa Belgiassa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja Espanjassa. Konsernissa toimii 3 000 ammattilaista. Patrian omistavat Suomen valtio (50,1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49,9 %). Patria omistaa 50 % norjalaisesta Nammosta, ja yhdessä nämä kolme yritystä muodostavat johtavan pohjoismaisen puolustuskumppanuuden.

www.patriagroup.com