Tulosta
Vehichle

Patrian ja Yhdysvaltain armeijan yhteistyö on saavuttanut merkittävän virstanpylvään Maneuver Warfighter -konferenssissa Fort Mooressa, Georgiassa 10.9.2024, missä suoritettiin useita onnistuneita tulitehtäviä käyttäen Patria NEMO 120 mm:n tornillista kranaatinheitinjärjestelmää yhdysvaltalaisilla ammuksilla, joka oli integroitu yhdysvaltalaiseen monikäyttöiseen panssaroituun ajoneuvoon (AMPV) ja tulenjohtojärjestelmään (FCD). 

Yhdysvaltain armeija pyrkii tarjoamaan panssaroiduille ja Stryker-prikaatien taistelujoukoille nopean ja tarkan epäsuoran ja suoran tulen kyvyn, jossa miehistö on hyvin suojattu ja miehistöön kohdistuva fyysinen rasitus sekä impulssimelun ja räjähdyspaineen vaikutukset ovat merkittävästi vähentyneet. Patria on tehnyt läheistä yhteistyötä Yhdysvaltain armeijan kanssa jo vuodesta 2020 liittyen Patria NEMO-kranaatinheitinjärjestelmään sekä sen sopivuudesta Yhdysvaltain armeijan operatiiviseen käyttöön että integroimisesta paikallisiin järjestelmiin, mukaan lukien ulkomainen vertailutestaus (FCT).   

“Olemme jo nyt erittäin tyytyväisiä yhteistyömme tuloksista Yhdysvaltain armeijan ja teollisuuskumppaneidemme kanssa. Ottaen huomioon maailmanlaajuisen kiinnostuksen Patria NEMO:n ainutlaatuisia ominaisuuksia kohtaan, jatkamme mielellämme keskusteluja Yhdysvaltojen kanssa seuraavista vaiheista. Patria NEMO:n avulla on mahdollista parantaa Yhdysvaltojen sotilaiden selviytymiskykyä, tehokkuutta ja liikkuvuutta”, sanoo Janne Räkköläinen, Patrian Market Area World -alueen johtaja. 

Patria NEMO on kauko-ohjattu 120 mm:n kranaatinheitinjärjestelmä, joka kykenee sekä suoriin että epäsuoriin tulitehtäviin, myös liikkuessa. Patria NEMO voi suorittaa usean laukauksen samanaikaisen iskun (MRSI) tulitehtäviä, joissa jopa kuusi laukausta osuu kohteeseen yhtaikaisesti. Järjestelmä on erittäin suojattu, kevyt, kompakti ja helposti asennettavissa kevyisiin telaketjullisiin alustoihin, pyörillä varustettuihin panssaroituihin ajoneuvoihin tai laivaston aluksiin. 

Patria NEMO on esillä Yhdysvalloissa AUSA-messuilla (halli DE, osasto 6041) Washington D.C.:ssä 14.-16.10.2024, integroituna AMPV:n päälle. 

Lisätietoja:  
 
[email protected] 

Janne Räkköläinen, Senior Vice President, Market Area World, Patria, puh. +358 40 844 3210, [email protected] 

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen, teknologiaratkaisujen ja lentokoulutuksen tuottaja. Patria tarjoaa kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaa kehittämistä sekä tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluita ilmailu- ja puolustusalan toimijoille. Patrian missiona on olla asiakkailleen tae toimintavarmuudesta, ja visiona on olla #1 kumppani kriittisissä toiminnoissa maalla, merellä ja ilmassa. Patrialla on toimipisteitä Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Virossa, Latviassa ja Espanjassa. Konsernissa toimii yli 3 000 ammattilaista. Patrian omistavat Suomen valtio (50,1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49,9 %). Patria omistaa 50 % Nammosta, ja yhdessä nämä kolme yritystä muodostavat johtavan pohjoismaisen puolustuskumppanuuden.
www.patriagroup.com